Helvoirtseweg 2B, Haaren | 06-22275789 | info@molstuinen.nl

Werkwijze | Mols Tuinen

Werkwijze

Wij maken evenwichtige tuinen; de compositie en de gebruikte materialen zijn in balans. Mijn signatuur is heel organisch gegroeid, eigenlijk net zoals een tuin zich ontwikkelt. Steeds meer ervaring, steeds meer vakkennis en steeds weer nieuwe inspiratie hebben tot mijn persoonlijke stijl geleid. Die hanteer ik niet bewust, die is er gewoon.

Het ontwerpen en realiseren van een tuin is voor mij nooit routine.
Omdat het een proces is met vele facetten, die nooit gelijk zijn. Het
begint uiteraard met gesprekken met de opdrachtgever, maar ook kijk ik naar de architectuur van het huis en de omgeving, het landschap. En dan is er nog de traditie waar ik rekening mee houd; een klassieke Franse tuin in een oer-Hollandse omgeving vloekt al snel. Maar er zijn meer uitdagingen.

Ook in dit vak hebben we te maken met trends en modes. Als mensen bij een bepaalde trend willen aansluiten, probeer ik die mode naar mijn eigen stijl te vertalen. Ik wil namelijk niet dat ze hun hele tuin moeten veranderen als zo’n trend voorbij is.

Ik probeer altijd monumentale tuinen te maken, tuinen met een lange levensduur. Dus houd ik bij de aanleg al rekening met hoe bomen, struiken en planten zich over een langere termijn ontwikkelen en hoe materialen zich houden. Dat is ook duurzaamheid. Ook wil ik dat een tuin in alle seizoenen interessant is. Een tuin die in de zomer prachtig is en de rest van het jaar doods, is geen goede tuin. Verder houd ik niet van tuinen die veel onderhoud vragen; een mens moet geen slaaf van zijn tuin zijn.
Een losse, wat wilde tuin, met veel sfeer, dat is zeker een van mijn specialiteiten. Natuurlijk houd ik bij het ontwerpen van een tuin ook rekening met de functie ervan: is het een tuin voor een familie met kleine kinderen of voor een ouder echtpaar.

Monumentale tuinen met een lange levensduur

Molstuinen moergestel 5 | Werkwijze - Mols Tuinen
Brick flower | Werkwijze - Mols Tuinen

Bij een kleine stadstuin heb ik met andere voorwaarden te maken dan bij een bovenmaatse tuin in het buitengebied. Vorm en functie dienen een eenheid te zijn. Het bijzondere is natuurlijk dat ik mijn bezieling in een tuin stop, maar dat het toch de ideale tuin van de opdrachtgever moet zijn. Ik wil dat hij er als het ware zijn hart aan verliest. Het is per slot van rekening zijn tuin, zijn thuis.

- Jos Mols


Werkwijze

Onze werkwijze bestaat bij het maken van een compleet ontwerp uit: een kennismakingsgesprek, het uitwerken en bespreken van het (schets)ontwerp, het uitwerken van de werktekening en het beplantingsplan en indien gewenst het managen van de aanleg.

Daarnaast bieden wij tuinadvies aan bij vragen over de inrichting van de tuin, voor een advies over de juiste plantkeuze of het maken van een schetsontwerp.

Heeft u een tuin die u met ons wilt bespreken?
Klik hier om een afspraak te maken.


Haaren | Werkwijze - Mols Tuinen

Hebben wij uw interesse gewekt?

Neem gerust contact met ons op.
Bel ons via 06-22275789

Stuur ons een email
Stuur ons een e-mail | Werkwijze - Mols Tuinen

Advies nodig?

"Van elke ruimte is een samenhangend geheel te maken"

Stuur ons een e-mail